Tarievenlijst 2022

(standaard prijslijst voor niet- verzekerden of beperkt aanvullend verzekerd)

Zitting Fysiotherapie (30 min) € 39,00
Telefonische zitting € 17,50
Screening € 15,50
Intake en onderzoek na screening € 39,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 39,00
Toeslag behandeling aan huis € 17,00
Inrichtingstoeslag € 17,00
Niet nagekomen afspraak* € 39,00
Verband en hulpmiddelen v.a. € 8,50
Rapporten / Verslagen € 80,00

*Bij verhindering graag 24 uur van tevoren afmelden, anders wordt de behandeling in rekening gebracht.

Belangrijke informatie voor 2022 (contracten met zorgverzekeraars)

Geachte bezoeker van Fysiotherapie Schotlandstraat,

We willen u graag informeren over de zorgverzekeringen waar wij als praktijk een contract mee willen sluiten. Zoals u waarschijnlijk in het nieuws heeft meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten) die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan.

Wat is de reden van de actie?

Zorgverleners krijgen ieder jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract.

In toenemende mate (en dit wordt ieder jaar erger) eisen de zorgverzekeraars meer van ons als zorgverlener, waardoor de kwaliteit in de behandelkamer in het geding komt. We worden geacht onder een (niet na te rekenen) landelijk gemiddelde te blijven per indicatie, aandoening (de zogenaamde Behandel Index), we worden geacht iedere patiënt een klanttevredenheidsenquête aan te bieden en er zijn financiële sancties wanneer je aan één van de verplichtingen niet voldoet. Zowel onze praktijk als in toenemende mate praktijken in het gehele land, willen de kwaliteit juist hoog houden zoals u van ons gewend bent. En met de regels en voorwaarden van de zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. Dit betekent dat we ook kritisch gekeken hebben naar de inhoud van de contracten en zijn tot de conclusie gekomen dat wij voor 2021 niet alle contracten zullen tekenen. In het overzicht ziet u duidelijk welke contracten we nog wel hebben en welke niet.

Consequenties voor u als cliënt:

 • Bij de zorgverzekeraars waar wij een contract mee sluiten hoeft u niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij uw verzekering.
 • Wanneer uw verzekering in de lijst van “geen contract met” staat krijgt u zelf de nota.
 • Wanneer u een naturapolis heeft krijgt u van uw verzekering ongeveer 70% van het zogenaamde marktconforme tarief (is +/- 29,- €).
 • Wanneer u een restitutiepolis heeft, zoals bij ONVZ, krijgt u het marktconforme tarief vergoed.

Stel:

U bent verzekerd bij ONVZ. Aangezien ONVZ een restitutiepolis is, krijgt u ook uw behandelingen van een ongecontracteerde zorgverlener vergoed.

U bent verzekerd bij Caresq. Wij hebben in 2022 geen contract met de Caresq, maar u wilt vanwege persoonlijke redenen niet weg bij Caresq. Dan kunt u in plaats van een naturapolis kiezen voor een restitutiepolis. Hier betaalt u iets meer voor en betekent dat u ook bij ongecontracteerde zorgverleners terecht kunt en daar een eerlijke vergoeding voor terug krijgt. Informeert u bij uw verzekering over de kosten van deze restitutiepolis.

Voor 2022 tekenen we de volgende contracten WEL:

 • DSW (inclusief Stad Holland, InTwente)
 • ONVZ (inclusief PNO zorg en VVAA)
 • Menzis (Inclusief Anderzorg, PMA, Azivo en Hema)
 • Zorg en Zekerheid
 • ASR (inclusief Ditzo en De Amersfoortse)
 • Eno (inclusief Salland, Hollandzorg en Salland ZorgDirect)
 • Achmea (inclusief Zilveren Kruis, FBTO, , Avéro Achmea, Interpolis, Prolife, Kiemer, OZF, ZieZo, Ik! en YouCare.nu, de Friesland)
 • VGZ (inclusief VGZ, Univé, Zekur.nl, Bewuzt, IZZ, IZA, umc, de Goudse, United Consumers, Iza cura, aevitae, IAK)
 • CZ (inclusief CZdirect.nl, OHRA, Delta Lloyd)

Voor 2022 tekenen we de volgende contracten NIET:

 • ONVZ
 • Caresq (inclusief Promovendum, National Academic en Besured)
 • Eno

Mocht uw zorgverzekering niet in deze lijst voorkomen, vraagt u dan aan één van ons wat het beleid voor 2022 zal zijn.